Welkom bij Retro Verso! Mijn naam is Charlien en maar wat graag vertel ik je hoe deze winkel vol vrolijke en kleurrijke kleding is ontstaan.

Meteen toen ik mijn bachelor Modetechnologie had behaald, kriebelde het om een eigen retro kledinglijn te starten. De kleedjes kon ik zelf maken, maar helaas was er geen budget voor een fysieke winkel. Daarop ontstond in 2013 deze webwinkel.

De uitgangspunten zouden alvast kwaliteit en exclusiviteit zijn - er gaat immers niets boven mensen zien rondlopen in je zelfontworpen, handgemaakte retro kleedjes. Bovendien werden er maximaal 10 stuks gemaakt per model.

Veel budget voor reclame was er niet, maar het aantal aanvragen kon ik niet meer bijhouden - vooral maatwerk. Helaas schaalt handwerk helemaal niet en al gauw stond ik voor een heus dilemma; de productie uitbesteden of het over een andere boeg gooien. Zo besloot ik zelf op zoek te gaan naar retro merkjes die ik ging verkopen via mijn webshop. 

Gelukkig kon ik in die tijd gebruik maken van een pashokje en wat etalageruimte in de schoenwinkel van mijn ouders, zodat mijn klanten kleding konden passen. Retro Verso, de shop-in-shop was geboren. Enige tijd later leek het een goede keuze om het pand volledig over te laten aan Retro Verso.

In augustus 2017 ging de fysieke winkel open, helemaal in de sixties stijl, bovenop de webwinkel.

Intussen verkoopt Retro Verso merken die jullie allemaal wel kennen: 4 Funky Flavours, Collectif, Cristofoli, Froy & Dind, King Louie, Le Pep, Mademoiselle YéYé, Margot, Nemonic, Sugarhill, Who's That Girl, ...

Tot op de dag van vandaag doe ik alles zelf: het uitbaten van de fysieke winkel, de webshop, de aankoop, de boekhouding, en voor mij het allerbelangrijkste: een glimlach op mensen hun gezicht toveren 😉

Veel shopplezier!

‏‎‏‎‏‎ ‏‏‎ groetjes,
‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ Charlien